Koningsdag 2021

Op Koningsdag 2021 heeft de begeleiding een onvergetelijk feest voor de bewoners georganiseerd. Wat hebben ze een lol met elkaar gehad. Gelukkig werkte ook het weer goed mee. 

Samen wonen

Samen wonen betekent ook huishoudelijke taken uitvoeren zoals het huis schoonhouden, tafeldekken en afruimen, vaatwasser uitpakken, boodschappen opruimen  maar ook met de bolderkar de vuilnis naar de container brengen.

Dansproject 'Samen bewegen' door Stichting Misiconi

De afgelopen periode hebben een aantal bewoners het dansproject van Stichting Misiconi gevolgd. Zes keer hebben ze samen Coronaproof buiten op het grasveld  gedanst. Doelstellingen zijn om met het lichaam bezig zijn en dus het lichaam beter te leren kennen en/of met gevoelens om te gaan. Daarnaast door middel van creativiteit de samenwerking te bevorderen tussen de bewoners. Zowel de bewoners als ook de docent Lisanne hebben er erg van genoten.

Opening kunstwerk

Op 26 september 2020 is het kunstwerk met alle bewoners van het eerste uur feestelijk geopend. Door Corona moest dat op een bescheiden schaal met bewoners, ouders en begeleiders plaatsvinden. Alle ouders hebben het spektakel op afstand via een live videoverbinding gevolgd. De begeleiders hebben onderstaande video opgenomen voor de bewoners. Zo werd het kunstwerk toch feestelijk geopend. 

Bouw veranda

17 juni 2020 zijn een aantal papa's aan de slag geweest bij De Zonnehoed om de veranda op te bouwen. Antoon had met een lokale houthandel al het benodigde materiaal op maat gemaakt en de papa's hebben met hulp van een paar stoere bewoners de veranda in elkaar gezet. Antoon bleek een uitstekende projectleider en in iets meer dan een dag werk was het gefixed met een eindresultaat om trots op zijn.

Golftoernooi Sprengen/Scherpenbergh

12 juli 2019 was een fantastische dag. Rotary Club Apeldoorn Sprengen en Golf- en Business Club De Scherpenbergh organiseerden het jaarlijkse golftoernooi met dit jaar De Zonnehoed als goed doel. De burgemeester van Apeldoorn opende het toernooi door de gouden golfbal aan Eefje te overhandigen. Onze jongeren hebben fantastisch geholpen in de catering. Met de loterij en de veiling is een aanzienlijke bijdrage opgehaald voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten van De Zonnehoed. 

Stroopwafelactie bij Draisma Dynamo

Op 9 maart 2019 waren we te gast bij een play-off wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Lycurgus. Een top volleybal wedstrijd om de landstitel in de eredivisie. We kregen een warm ontvangst en hebben € 500 opgehaald voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes in De Zonnehoed.