Skip to main content

Mijn naam is Anne. Ik ben geboren in 1999 en heb een jongere broer en jongere zus. 

Sinds de opening in november 2019 woon ik met heel veel plezier op De Zonnehoed. Ik kan het heel goed met mijn medebewoners vinden en de begeleiders zijn erg aardig en gezellig. Ik vind het leuk om mensen om mij heen te hebben. Af en toe heb ik ook behoefte aan rust en dan trek ik me terug op mijn mooie appartement. Lekker een film of serie kijken of diamond painten met een muziekje aan. Ik maak grote schilderijen van Harry Potter, die dan op mijn muur komen te hangen. Mijn muur is al bijna vol! Ook zet ik graag lego van Harry Potter in elkaar. 
 
Ik werk vier dagen per week, op twee verschillende locaties. Maandag en vrijdag maak ik allerlei voorwerpen en versieringen die dan in de winkel verkocht worden. Op dinsdag en woensdag ben ik op een boerderij te vinden. Ik houd ervan om de dieren en planten te verzorgen en ik doe ook veel knutselwerk. Ik vind houtbranden erg leuk maar we maken op de boerderij heel veel verschillende producten. De donderdag ben ik op de Zonnehoed waar ik mijn appartement schoonmaak en met de andere bewoners activiteiten onderneem.

Ik voel mij het beste als mijn dag gestructureerd verloopt en goed gevuld is, dus mijn agenda staat vol met leuke dingen. Ik doe verschillende sporten en klets gezellig met de andere bewoners. Ik word heel blij als we naar de schouwburg gaan om bijvoorbeeld musicals te zien. Verder zit ik, zoals iedereen, graag op mijn telefoon of kijk ik naar de televisie met de andere bewoners. Als Nederland moet voetballen versieren we alles oranje en maken we lekkere hapjes. Ik kijk veel films die ik soms bijna uit mijn hoofd ken, omdat ik mijn favorieten heel vaak opnieuw kijk. Ik kan vooral geen genoeg krijgen van……….. Harry Potter films!