Skip to main content

Mijn naam is Rosalie. Ik ben geboren in 2002 in Muiden en heb een oudere zus Anna die in Groningen studeert. Ik ben al een paar keer zelfstandig met de trein richting Groningen gereisd.  Sinds 1 januari 2024 woon ik op De Zonnehoed. In het begin vond ik alle veranderingen en het wennen eraan wel wat moeilijk. Maar al snel voelde het als een kadootje om hier te mogen wonen. Ik heb een leuk appartement waar ik fijn kan chillen op mijn telefoon. En tekenen, schrijven en dansen met Spotify vind ik ook heel leuk. Soms ben ik wat gevoelig en ben dan even verdrietig. Maar dat geef ik dan aan en ben ik weer snel blij. Ik heb een licht verstandelijke beperking maar kan al veel zelfstandig. Maar als het niet lukt vraag ik om hulp van de begeleiding.

Op maandagen en dinsdagen ga ik naar een antroposofische zorgboerderij met leuke jaarfeesten, een theeschenkerij, bloementuin en koeien. Ik doe daar veel boerderijtaken zoals dieren voeren, schoffelen en harken. Op woensdagen ben ik lekker thuis in mijn appartement voor een rustdag en diverse taken te doen. Donderdagen en vrijdagen werk ik bij ‘s Heerenloo. Daar kan ik helemaal alleen naar toe lopen. Dit vind ik heel leuk in plaats van de bus.

Ik ben niet gelovig opgevoed maar orgelconcerten vind ik mooi. Daarom zou ik het leuk vinden om wat vaker naar de kerk te gaan en dan bij dingen stil te staan.  Turnen vind ik heel leuk en doe ik elke week. Vroeger zat ik op dansen en dat wil ik straks ook weer gaan oppakken. Verder eet ik graag pannenkoeken en drink ik het liefst 0.0. Op de televisie kijk ik elk jaar naar Wie is de mol en doe ik mee met het verdenkspel. Wandelen doe ik graag op de Posbank met mijn hond Digby.